26.7. Kiertelyä Brändössä ja sitten Kumlingeen

Brändö – Torsholma – Kumlinge

Jonkin verran muodostui kiertelyä Brändön kunnan puolella, mutta ei sitä niin kauheasti nähtävää varsinaisesti ollut.

Brändöön kunnan muodostaa pieni saariryhmä. Näin sunnuntaina paikat aukeaa vasta klo 12:00, joten paljoa ollut tekemistä. Löysimme kuitenkin tähystystornin ”Torsholma hemvärnstorn”, joka on toisen maailmansodan aikaisen tornin paikalle rakennettu. Mahtavat näkymät ja paikalla pöydät ja penkit vaikka picnicille.

Torsholmasta lähtee lauttayhteys Lappo-Kumlinge-Enklinge-Hummelvik, joista meidän tämän iltapäivän päämäärä on Kumlingen Snäckö. Satamassa muutamaksi tunniksi parkkiin, ulkoiltiin ja keitettiin kahvit.

Leiripaikaksi valikoitui Ledholm Camping Snäckön puolella. Isäntä vaihtoi nopeasti suomeen kun yritimme ensin ruotsiksi. Alueelta voi vapaasti valita paikkansa, löytyy varjoisaa ja aurinkoisempaa paikkaa. Puuceita on kahdet, keittopaikka sekä suihkut löytyy. Alueelta saa SFC-alennukset.

Matkakilometrit 62 km, josta lautat
– Torsholma – Lappo – Asterholm – Kumlinge 26,5 km

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2020, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.