4.8. Ostrava, Poruba

Päivä Ostravassa. Edellisiltana käytiin VR Levskyssä (sivut vain tsekiksi) syömässä illalla ja ostamassa CZ/T-Mobile data-SIM. Täällä nyt kuitenkin ollaan maassa hetki. Roki jäi vahtimaan vaunua (matkailuautoa).

Sen jälkeen otettiin Roki mukaan ja rehtiin ratikalla retki keskustaan. Roki oli hämillään liikenteestä ja ratikan äänistä.

Noin 30°C pilvetön päivä ja kuuma tulee äkkiä. Aika-ajoin Rokille vettä. Hyvä että on kokoontaitettava kuppi taskussa. Ostravice-joen varteen kävelylle, tosin Rokin oli pakko päästä varjoon nurmelle makaamaan..

Masarykovo náměstí -torin (Street view) laidan kahvilassa otetaan hellejuomiksi Hoegaardit ja Rokille lisää vettä. Roki sai vahingossa myös suihkun ohiajaneesta sumuttavasta vesikuorma-autosta 😀

Lounaaksi tukevat pizzat Opatijasta (street view), vaan kesti tunnin saada ja sittenkin ne tuli eri aikaan! Mutta olivat hyviä. Lopuksi kämpille toiseksi yöksi. Aamulla jatketaan Brnon kautta eteläosiin/länteen.