Kevään ensiretki matkailuautolla Hankoon

Hangossa paistaa aina aurinko. Tällä ajatuksella päätimme, että Helatorstain tuomana pitkänä viikonloppuna mennään Hankoon. Hangosta löytyy Silversand camping, joka on näin tässä vaiheessa poikkeusajan värittämää kevättä auki kaikille.

Nyt on hyvä hetki koeponnistaa auto ja sen käyttö ennen kesäloman reissua. Auto kävi juuri aiemmin vuositarkastuksessa jonka yhteydessä myös kaasujärjestelmä on koestettu.

21.5.2020 Nokka kohti Hankoa.

Leiri pystytettynä. Markiisin irtoseinillä saimme hieman suojaa kylmältä pohjoistuulelta.

Leiriydyimme iltapäivästä Silversandiin Hankoniemen pohjoisrannalle, mutta kuten kuvasta huomaa, oli ilta alkuun melkoisen tuulinen ja oli syytä ottaa lisäseinät käyttöön markiisin lisäksi. Maaperä oli tuossa kohtaa lähinnä hiekkainen, ja kiinnikkeiden lyönti maaperään saattoi vaatia useamman yrityksen, jotta löytyi pitävä kohta. Alueena vaikutti ihan viihtyisältä – varsinkin nyt, kun ei ole niin paljoa väkeä.

Hauskana yksityiskohtana pitää mainita, että alueelle tuli paljon muitakin Sunlight -autoja ja sattuipa saman Fabebook-ryhmän jäsenkin viereiseen ruutuun.

Leirin pystytysurakan valmistuttua ryhdyimme ruokaa tekemään. Mitähän oli, jotain makkaraa. Ei muista enää.

Sen vähäisen määrän, mitä tähtitaivasta tulee seurattua, niin hiemanhan noita taivaallisia tapahtumia tulee seurattua. Spottasin uutisen lähiavaruuden tapahtumista juuri tuona ja seuraavana päivänä, nimittäin lähekkän tai päällekkäin olevien Merkuriuksen ja Venuksen pitäisi näkyä tähän aikaan juuri aurinkonlaskun jälkeen luoteisella taivaalla auringonlaskun vieressä. No niinhän sitä luulisi. Mutta kun on noinkin kirkas taivas ja iltarusko voimakkaana, niin eipä näkynyt. Mutta auringonlaskut ovat aina yhtä mukavia, vaikka sellainen joka päivä tapahtuukin.

22.5.2020 Kävelyjä lähialueen kangasmetsissä. Maasto on kuin armeijan tyypillistä harjoitusaluetta.. Ja niinpä niin, Entisen Hangon varuskunnan maitahan nämä ovat tainneet ollakin.

Rokilla oli puuhaa keppien kanssa kävelyreissulla. Taisi olla vaan liian iso kannisketava.

Iltapäivällä ruoanlaittoa. Yllättävää, tuo oranssissa marinadissa uinut iso lerssi olikin ihan hyvän makuinen, pienellä häivähdyksellä inkivääriä.

Herkkusieniin meni täytteeksi pehmeää kermaista sinihomejuustoa ja tietenkin pekoniin käärittynä.

Lauantain käännyttyä kohden iltaa alkoi sää viilenemään muuttumaan taas normaalimmaksi. Sunnuntaiksi oli luvassa mahdollisesti vesisadetta heti aamusta, joten keräilimme tavarat ulkoa pois, jotta aamulla ei tarvitse todeta kaiken olevan märkänä.

Sunnuntaiaamusta ei sadetta sitten tullutkaan. Liikkeellelähtö oli kuitenkin ennakkovalmistelujen vuoksi nopea, sillä kaikki oli jo illalla pakattu kyytiin.

Emme kuitenkaan vielä jättäneet Hankoa, sillä pitihän tässäkin paikassa käydä pyörähtämässä. Kaupunki oli sunnuntaiaamusta hiljainen ja tyhjä. Tulliniemessä sen sijaan oli muutama autokunta, lienevätkö yöpyneet tai muuten vain tulleet nauttimaan aamukahviansa rannan tuntumaan.

Seuraavaa reissua odotellessa. Koskas se kesäloma alkoi?

Julkaistu kategoriassa Matkailu, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.