17.8. Vanha Rauma ja Porin kautta kotiin

Vanha Rauma – Pori – Espoo

Aamiaisen jälkeen ajoimme vanhan kaupungin laidalle parkkiin ja kiertelimme tovin Vanhaa Raumaa. Hienoa, että näitä on säilytetty!

Raumalta ajoimme Poriin etsimään Jussin iso-isän hautapaikkaa. Käppärän hautasmaan toimistosta saatiin koordinaatit ja pienen etsimisen jälkeen se sieltä löytyi. Hautapaikan kausi on umpeutunut ja sen ylläpidolle ei tulne mistään jatkoa. Mitähän sille kivelle tapahtuu?

Samaisella hautausmaalla on pohjoismaiden ainoa mausoleumi, Juséliuksen mausoleumi, Juséliuksen mausoleumi. Mausoleumin rakennutti liikemies Fritz Arthur Jusélius 11-vuotiaana tuberkuloosiin kuolleen tyttärensä Sigridin viimeiseksi leposijaksi. Sigridin ja Fritz Arthur Juséliuksen sarkofagit ovat mausoleumissa nähtävillä.

Yhtyeenveto

Espoo – Kaarina – Nauvo – Korppoo – Hourskari – Iniö – Kustavi – Rauma – Pori – Espoo

Tänä kesänä on todennettu, että Turun ympäri voi ajaa ainakin kahta reittiä menemättä Turkuun.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2020, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.