50-vuotislahjana ruokailu Demossa

Työyhteisöni oli järjestänyt tietämättäni 50-vuotislahjaksi mahdollisuuden käydä syömässä Michelin-tähden ansainneessa ravintola Demossa Helsingissä.

Michelin-tähdellä palkittu ravintola Demo Helsingin Uudenmaankadulla.

Alkupalana tarjoiltiin eräänlaista fermentoitua hapankorppua ja mätiä tuulihatussa.

Tuulihatut mädillä ja fermentoitua hapankorppua.

Tämän jälkeen tarjoiltiin kermainen kalakeittoannos sekä törkeän hyvää pataleipää.

Tämän jälkeen pöytään kannettiin kyyhkyn rintaa ja maksaa steissiltä – no ei sentään. Ranskasta saakka. Lisäksi merisuolalla maustettua vaahdotettua voita ja maalaisleipää. Se oli kyllä aika tavallista sekaleipää oikeastaan.

Tätä seurasi poro-tartar sekä kampasimpukkaa veriappelsiinihunnulla. Sitten pöytään kannettiin homeista juustoa hillon kera – ja sepä oli makoisaa. Sitten jälkiruoaksi saimme marmeladi- sekä macaron-luomukset ja kahvit.

Loppusumma lisäviineistä, alkujuomista ja vedestä kylmäsi.

Lopputuloksena oli kyllä elämäni kallein ateria ikinä – siis omaan piikkiin ainakin muun kuin itse ruoan osalta. Mutta oli se elämyksenä kuitenkin jotain sellaista, mitä ei ehkä kovin monesti pääse kokemaan.

Kiitos siis työyhteisölle ja heidän syville taskuilleen. ❤️