Flakk - Trondheim - Eidsvåg i Romsdal

27.7. Flakk – Trondheim – Surnadal – Eidsvåg i Romsdal

Edellinen ilta menikin sisällä sadetta pidellessä. Yöllä pauhausi tuuli aika kovaa ja viereisestä lauttasatamasta kuului säännöllisesti kova pauke, kun alus tuli satamaan ja laski rampilla kiinni maihin.

Tänään aamu olikin tyynempi, tosin sateinen. Aurinkoakin pilkahteli aika-ajoin ja selvisimme Rokin kanssa kuivana aamulenkistä.

Jännää seurata leirin elämää ja miten erilaisia olemme. Viereen tuli illalla iso Hymer ja sisältä ihmettelimme heidän touhujaan. Ja tietenkin kaapeli kelalla auton alle avaamatta kokonaan.

Nidarosdomen – Nikarosin tuomiokirkko

Tämä kirkko Trondheimissä on aika mykistävä rakennus. Sen alkuperäinen versio valmistui jo 1305, jolloin se oli vaatimaton latoa muistuttava pieni rakennelma, jota on laajennettu pala palalta vuosisatojen aikana. Rakennus on kohdannut myös muutamat palotkin, jonka jälkeen on jälleen pistetty kättä seurakuntalaisten taskuun ja rakennettu entistä parempaa ja isompaa tilalle.

Kristianstenin linnoitus

Kristianstensin linnoitus Trondheimissa rakennettiin vuonna 1681 tapahtuneen kaupunkipalon jälkeen vuosina 1682-1684.

Panorama of Trondheim
Trondheim panorama Kristiansteniltä

Trondheimissä huomasin, että “onpas erikoisen näköinen trollikka, näytti pitkältä raitiovaunulta, mutta kulki kumipyörillä. No ei se ollutkaan trollikka. Matkalla Trondheimistä pois kuljimme hetken aikaa E6-tietä ja sain kuvattua tuon kummallisuuden. Ratikan näköinen linjuri. Kaikkea sitä.

Jaa, Suomessa kallista dieseliä?

Noin 110 euroa. Noin 2,49 eur litralta.

Illan leiripaikka

Kohteeksi valikoitui tiellä vastaantullut Sunndalsfjord Cottages in Fredsvik, joka osoittautui pieneksi, mutta mielettömän hienoksi perheen pitämäksi paikaksi. Ja maisema, miten hieno se onkaan! Kaikkea se Slartibartfast (suom. Romppainen) onkin luonut.

Leiripaikan maisemaa panoraamana.
Roki sai makupalansa melkein ajallaan.

Lautat

  • Kvanne – Rykkjem (20 min) 18,32€

Tunnelit

  • Oppdølstrand, Rv70, 7430 m
  • Hammar, Fv62, 231 m
  • Øksendal, Fv62, 6000 m
  • Skrøo, Fv62, 2310 m

Yhteensä 15,971 km tunneleita.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2022, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.