Nysæetri – Lom – Fantesteinen – Sogndal

29.7. Nysæetri – Lom – Fantesteinen – Sogndal

Aurinkoinen ja viileä aamu tunturissa. Rokin kanssa pieni lenkki läheisen järven reunalle ja sitten aamiaista tekemään.

Seuraavassa Bismon kylässä käytiin kaupassa täydentämässä ruokavarastoa. Tässä kaupassa “walk-in” kylmiö, josta lihat leikkeleet ja juustot ym.

Lom

Lomin kylästä löytyi pieni panimo Lom Bryggeri, jossa kävimme ostoksilla. Paikan omistaja ja panimomasteri esitteli kaikki oluensa ja mukaan tarttui 12 pulloa maisteltavaksi.

Wilhelm Rasmussen Sagasøyla

Fantesteinen 1428 m asl.

Pohjolan korkein maantiepiste 1428 metri meren ylle, jonka reittiä lokittanut GPS vahvistaa. Nyt on muuten aika puhki kun tie 55 on ajettu päästä päähän, eikä se edes ole mikään pitkä tie.

Roki peuhaa lumessa, söi sitä ja 100 metriä kun oli ajettu, blurppas sen vetenä aamiaisen kanssa ulos.

Illan leiripaikka

Kuljettajan ja apumiehen väsymys vuorien ja tunnelien ylityksissä ja läpiajossa alkoi jo painaa, joten ryhdyimme kysymään vastaantulleista camping-paikoista tilaa. Toine kerta tärppäsi ja nyt ollaan tämä yö Kjørnes Campingissä. Vähän aiempia isompi ja yllättäin lapsia pyörii joka paikassa. Kukaan ei tosin ole huomannut Rokia ja tunkenut paijaamaan.

Illalliseksi sikaa ja tortellineja.

Tunnelit

  • Gullring, Fv55, 1210 m
  • Otta, Fv55, 572 m
  • Råum, Fv55, 514 m
  • Røneid, Fv55, 657 m
  • Stupshølen, Fv55, 77 m
  • Åröy, Fv55, 430 m

Yhteensä 3,46 km tunneleita.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2022, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.