Vuoden 2023 reissujen aloitus: Pääsiäinen Tammisaaressa

Vuoden 2023 kevät oli edennyt vallan keikkuen, sillä maaliskuun loppuviikolla saatiin jo hyvin sulaneiden lumien päälle lähes 20 senttiä uutta lunta. Vaan onneksemme pääsiäisen kohdilla sää osoitti lämpenemisen merkkejä, joten ajokelit näyttivät suosiollisilta kevään ensimmäiselle reissulle.

On the road again.

Ensimmäiseksi kohteeksi tänä vuonna valittiin Tammisaari, jossa Tapion isä asustelee. Paikka oli tuttu Tammisaari Camping Ekenäs, jossa olemmekin käyneet jo muutamankin kerran.

Leiripaikka valmis.

Onkin kyllä ensimmäinen kerta, kun meressä on vielä jäätä kun ollaan reissussa. Kerta se ensimmäinenkin.

Jäätä näkyvissä. Aurinkoinen päivä ja lämmin tuulenvire odotuttavat itseään vielä.

Leiriytymisen jälkeen rentouduimme hieman, jonka jälkeen Tapio aloitti ruoan valmistamisen, jota Roki toki valvoi tunnollisesti.

Roki valvoo ruoan valmistamisen laatua.

Lämpötila torstaina ei ollut kovin korkea, vain muutaman asteen plussan puolella. Aika kalsaa oli.

Perjantaina aamiaisen ja muiden aamutoimien jälkeen lähdimme kävelemään Tapion isälle Tammisaaren keskustan nurkille. Kävelymatka ei ollut erityisen pitkä, kävin hyvin aamulenkistä niin meille kuin Rokillekin.

Roki ottaa rennosti.

Roki oli Harrin luona vieraana kuin kotonaan ja sai Harrilta herkullisia possunkorvia. Ai että.

Perjantaina päivän lämpötila nousi jo kymmenen asteen tienoille. Eipä tarvinnut talvitakkia päivällä.

Lauantaina aamun aloitti sähkökatko. Ilmeisesti leirintäalueen kenttäsähköjen varoke oli palanut. Meillä se ei tuottanut aamukahvien tekemisen kannalta ongelmaa, sillä vakiovarusteisiin kuluu Pehtoori -pulputuspannu, eli perkolaattori.

Sähköt palasivat pian aamupäivän aikana, mutta Tapio huomasi, että monet viereisien paikkojen leirikunnista olivat varsin hämillään sähköttömyyden tuomasta lisäkoettelemuksesta.

Puolen päivän aikaan nostimme kytkintä. Tammisaari Camping Ekenäs on taas tarkistettu. Hieno paikka. Suosittelemme lämpimästi ja käymme toistekin.