Espoo - Helsinki - Tallinna - Valga

ERAÜ 2023 – Viron radioamatöörien 60. kesäleiri

Tämänkin vuoden kesälomareissu alkoi perinteiseen tapaan radioamatöörien kesäleirillä. Mutta tänä vuonna päätimme, että perinteisen SRAL:in (Suomen Radioamatööriliitto) kesäleirin sijaan menemmekin samaan aikaan järjestettävälle Viron radioamatöörien kesäleirille, sillä emme ole siellä koskaan vielä käyneet.

Matkaanlähtö ja ekat kilsat.

Ennen Eckerö Linen Finlandia-laivaan nousua perjantaiaamuna odoteltiin satamassa tovi ennen laivan saapumista ja sitten laivan saavuttua vielä tovi Helsinkiin saapuvien purkua. Odotusalueella oli hieman härdelliä, sillä useimmat eivät olleet ymmärtäneet opastusta, kuinka asetutaan riviin. (Ei otettu kuvaa, koska GDPR, henkilörekisteri ja rekisterikilvet yms jne.)

Sumusta tuli vastaan Tallink Shuttle.

Matka Suomenlahden yli ei ollut mitenkään tavallisesta poikkeava. Kävimme nauttimassa odotettua hieman niukemman tarjonnan aamiaisbufeen, odotimme hieman laajempaa tarjontaa. Mutta sai tälläkin kattauksella vatsan täyteen.

Maihin päästyämme suuntasimme ensin tuttuun Rocca al Mare -ostoskeskuksen ruokakauppaan tekemään jääkaapin täydennystä sekä jälleen uusi reppu (sellainen unohtui ottaa mukaan).

(Tämä kuva ei ole tältä reissulta vaan vuodelta 2016)

Täytyy kyllä sanoa, että jos Virossa osataan myydä alkoholia ruokakaupassa, niin kyllä ihmettelen kovin, miksei se muka Suomessakin onnistuisi. Näytti valikoima olevan toki Alkoa suppeampi, mutta ei sentään ollut S-ryhmän Rainbow-merkillä myytävää viiniä tarjolla.

Matkalla leirille koukattiin vielä matkalla Viljandissa, jossa Tapio kävi Rimi-ruokakaupassa tekemässä paikallisia löytöjä ruokakaappiin täydennyksenä, kuten maukkaat rahkapatukat ja juustotäytteisiä paprikoita öljyssä, joita ei suomesta oikein tahdo löytyä.

Viron radioamatöörien 60. kesäleiri järjestettiin juhlallisimmissa merkeissä. Ensi vuonna on taas bileet kun ERAÜ on 100-vuotias.

Leirille päästyämme majoituimme parhaaseen jäljellä olevista niukoista paikoista ja löysimme oikeastaan melkoisen hyvän spotin. Tosin vastapäätä oli paikallisen tapahtumajärjestäjän teltta, jossa olikin sitten sekä paikallisradio ja pa-kaiuttimet – josta kuuluikin mökää myöhään yöhön kumpanakin iltana. Mutta eihän tänne nukkumaan ole tultu 😀

Uusi lippu riviin asenna!

Yöviihdettä ”yläleirillä”

Lauantain herkut ja kakku

Koska tosiaan kyseessä oli 60-vuotisjuhlaleiri, Eraü tarjosi lauantaina leiriläisille erilaisia sormisyötäviä sekä kakkua ja kuohuviiniä.

Lauantain ilta kakun jälkeen meni hieman loivemmissa merkeissä kuin perjantaina. Mikon kanssa tosin järjestettiin illan päätteeksi itikoiden tappokisa sähköisien kärpäslätkien kanssa. Pakko sanoa, että kyllä se aiheuttaa pienen sadistisen ilon, kun itikka räpsähtää ja atomisoituu parin tuhannen voltin avustuksella.

Kiitämme järjestäjiä ja matkaseuralaisia hyvästä leiristä, näille voisi tulla uudestaan.