Ostettiin vaunu

Jonkin aikaa oli ollut haaveena matkailuvaunun/-auton ostaminen. Käytettyjen palstoja on koluttu aika paljon ja pikkuhiljaa alkoi muodostua kuva siitä mitä sitä oikeastaan tuollaiselta haluaisi. Autona sinänsä olisi kätevä kun koirakin kulkisi mukavasti siinä asunto-osassa. Lauantaina siis jälleen palstojen selailun jälkeen löysimme yhden auton, joka hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta vaikutti sopivalta.


Nyt siis katsomaan mitä nuo teiden tukkeet voisivat oikein olla. Pian paikalle päästyämme tuo moottoroitu lasikuitukoppi löytyikin ja sitä siis tutkimaan. Hyvin pian selvisikin, että ei tätä. Niin paljon oli halkeamia ja kolhuja, että jätettiin se rauhaan. Vieressä olikin hieman kalliimpi samankaltainen yksilö ja sitä tutkittuamme ajattelimme, että tässä se voisi olla. Kiertelimme vielä aikamme alueen tarjontaa ja tutkimme myös vaunujen muodossa näitä ku**koppeja. Saipahan tuntumaa myös niihin.

Matkalla kotia päin pysähdyimme muutamaan Kehä-III:lla olevaan liikkeeseen. Ensimmäinen oli kiinni ja pihassa olleen tarjonnan perusteella ei meillä olisi ollut asiaa sinne sen enempää. Toinen olikin sitten auki ja aikamme pysäköintimahdollisuuksia pohtien ajoimme pihaan josta paikka autolle löytyikin. Matkalla olimme jo päätynyt vaunuvaihtoehtoon ihan sen vuotuisten kiinteiden kulujen takia. Vakuutus, ajoneuvovero, huollot yms ovat vaunun kohdalla huomattavasti pienemmät.

Näin siis vaunuja tutkimaan. Halvimmat ja vanhimmat jätimme suosiolla pois, sitten ensimmäistä tutkimaan. Lupaavan oloinen 2008 Hobby, mukavat sisätilat kahdella kunnon sängyllä, keittotila kohtuullinen meidän tarpeisiin varmastikin riittävä, siisti U-sohvaryhmä.

Hyvän oloinen WC, ei suihkua. Ei muuten edes käsisuihkua, joka huomattiin vasta myöhemmin.

Vielä katsaus muutamaan muuhun vaunuun, mutta ne olikin jo jonkin verran hinnakkaampia ja ei niin kiinnostavia. Pihalla sai viel messuviikonlopun kunniaksi grillimakkaraa ja myymälässä oli kelpo kahvitarjoilu. Myyjäkin tuli heti luoksemme, että löytyikö jotain. Siitä sitten kerroimme tuosta vaunusta, että se voisi kiinnostaa. Aikamme keskusteltuamme ja varustelusta neuvoteltuamme saimme tarjouksen, josta ei enää paluuta ollut. Meistä tuli matkailuvaunun omistajia.
Tekevät nyt viikolla vaunuun tarkastushuollon ja asentavat ilmastointilaitteen. Viikon päästä sen saa hakea.

Käytiin vielä kerran katsomassa, että mitä tuli oikein ostettua. Tällöin havaitsimme muutamia ongelmia; kytkentäpistokkeesta vedonpoisto pettänyt, WC:n peili pudonnut paikaltaan, ja että ei ole muuten käsisuihkua WC:ssä. Näistä huomautimme vielä myyjälle, ja lupasi ilmoittaa huoltoon. WC:n käsisuihkun mahdollisuus tutkitaan jos pesualtaan hanan voisi sellaiseen vaihtaa.