6.8. Opatov – České Budějovice

Tuore leipä oli hyvää! – Jussi

Siitä tuoreesta leivästä tulikin muistona mieleeni ne ajat, kun kaupasta sai vielä hyvää leipää. Nykyään tuppaavat olemaan mautonta höttöä.

Käytiin yhdessä lenkillä Rokin kanssa, josko olisi nähty tulomatkalla nähtyjä lampaita. Siinä olisi ollut Rokille ihmettelemistä. Harmi vain, olivat tänä aamuna jossain muualla.

Rokin kanssa lenkkeiltyämme käytiin vielä pikaisesti suihkussa ja pakattiin leiri kasaan ja lähdettiiin taas matkaan.

Muutaman pikkukylän jälkeen – kun päätimme mennä pikkuteitä moottoriteiden sijaan – tömättiin johonkin elämää suurempaan ruuhkaan ja loputtomalta tuntuvaan jonoon. Kun lopulta reilun pulen tunnin päästä nähtiin syy, oli kyllä hieman turhautunut olo: Kahden risteävän tien kohdassa oli tietyö ja liikennettä ohjattiin liikennevaloilla, joiden ajoitus oli NIIN syvältä perseestä, etä sitä ei haluaisi kaivaa sieltä pois.

Sitten pian jo pysähdyttiin kaupungissa nimeltä J. Hradec, jossa oli Bauhaus ja Tapsa tapansa mukaan löyti kaikenlaista ostettavaa, kuten haravan, jota olisi tarvittu Varsovan Majawa Campingissä, missä maa oli täynnä luumuja tai kriikunoita. Paljon helpompaa saada ne pois tieltä haravalla kuin käsin noukkien.

Sitten pikainen käynti Tescossa ja lounaaksi valikoitui ostoskeskuksessa ollut kiinalaisravintoja, jossa tyttö puhui hyvä englantia.

Sitten suunnattiin Budweiserin kotikaupunkiin České Budějovice:iin ja leirintäpaikkaan, joka toimii myös motellina että jonkinmoisena elämyskeskuksena, Villa Resort Dlouha Louka Autocamp. OIkein uima-allas ja sauna motelliasukkaille! On prameaa…

Vieressä on hieno ja aika iso puisto, jonka läpi kävellen pääsee vanhaan kaupunkiin. Siellä käytiinkin seuraavana päivänä.