Pistävää hajua matkailuautossa

Talven jäljiltä aloimme laittamaan kulkinettamme kesäkuntoon ja ihmettelimme sisällä olevaa pistävää hajua, sellaista kissan kusen hajua. Hiirulaiset olivat ainakin olleet sisällä ja ajateltiin, että olisi niiden jäljiltä. Siivottiin auto ja imuroitiin papanat pois ja seuraavaksi oli tarkoitus pestä paikat.

Alkovin pohjavanerilla kuitenkin näkyi jälkiä kastumisesta, olisiko kuitenkin alkovin katolla ollut reikä päästänyt vesiä sisään ja rakenteet päässeet kastumaan. Tuo reikä korjattiin myyjäliikkeen toimesta jo vuosi sitten ja sanoivat tehneensä kosteusmittauksia ja todenneet kuivaksi.

IMG_2265

Purettiin sängyn pääty, sekä pohjaritilät pois ja niin sieltä löytyi mätää ja hometta nurkasta. Näyttää siltä, että edellinen omistaja olisi maalannut jäljet yli ja toivonut, että kukaan huomaa.

Nyt testataan myyjäliikkeen kykyä tulla vastaan näissä asioissa. Lähetettiin reklamaatiokirje tänään ja odotellaan mitä vastaavat.

Päivitys..

Vaunu lähti korjausreissulle Juvankartanon Best Caravaniin, josta tuo oli ostettu, ja odottelimme päivän-pari tuomiota.

Kävi ilmi, että hapantunutta puuta ei ollut onneksi kovin paljon eikä rakenteista löytynyt mitään muuta erityisen yllättävää. Myöskään muita vaurioita tai hometta ei tullut esiin joten huollossa purettiin pehmenneet osat pois ja asennettiin uutta materiaalia ja eristeitä tilalle.

Mitä ilmeisimmin aiemmin todettu ja korjattu alkovin katon reikä oli päästänyt sadevettä tai sitten sivuikkuna on ollut auki edellisen omistajan (tai omistajien) aikana ja tuo on jäänyt piiloon. Eipä tuommoista oikein myyjäkään voi löytää kovin helpolla.

Kustannuksia tuli yhteensä vajaa kymminen työtuntia ja materiaalit, mutta myyjä tuli vastaan puoleen väliin. Lisäksi samalla asennutettiin kaasulle ulostuloliitäntä seinän ulkopintaan oleskelupuolelle, jolloin kaasugrillin voi kätevästi kytkeä auton kaasujärjestelmään.

Eli lopputuloksena mielikuvamme Best Caravanin jälkimarkkinoinnin toimivuudesta ei ainakaan huonontunut. Best Caravan piti lupauksensa. Hienosti tehty.