Norjan itäisin piste ja hurjia tilanteita

25.7.2018

Ukonjärveltä ajettiin takaisin Ivalon rautakauppaan ostamaan puutarhaletkua ja sitten matka kohti pohjoista Kaamaseen, josta käännyttiin Näätämön suuntaan.

Sevettijärvellä syötiin lounaaksi herkulliset poronlihaburgerit ja Roki napsi paarmoja lennosta. Alkaa Roki kehittymään tuossakin. Näyttää raukka stressaantuvan noista lentävistä mulkuista. Kunhan ei mene louskaisemaan ampiaista, tuota lentävää vittupäätä. Sillä kun ei ole muuta merkitystä luonnossa. (No on kai toki mutta lähinnä ovat kiusankappaleita. Kuten paarmatkin.)

Näätämössä oli hassuja mastoja ja antenneja, mikähän tuo valkoinen patukka on?

Grense Jakobselv

Täällä oli reilusti lämpöä 29C, Roki haisteli ilmoja ja Jussi pääsi kastelemaan jalkansa Barentsin mereen. Oli muuten kirkasta ja kylmää vettä. Ja viereisellä hiekkarannalla porukkaa oli uimassa. Brrr…

Aussi tulee perään prätkällä

Suunta otettiin kohti Kirkkoniemeä josta voisi etsiä majapaikkaa. Pian kuitenkin näköalaa levehdyspaikalle ihastelemaan pysähdyttyämme ajoi pariskunta moottoripyörällä automme takakulmaan.

Henkilövahingoilta onneksi vältyttiin ja molempien ajoneuvot säilyivät ajokuntoisina. Meidän auton takakulmaan tuli jonkin verran vaurioita.

Darwin-merkillä koristeltu tikas otti kuljettajan ja matkustajan iskun, ja takatallin alla oleva metallirunko otti moottoripyörän eturenkaan törmäyksen itseensä.

Jussi tarkisteli valojen vahingot ja todettiin, ettei meillä ole vasenta vilkkua.

Ajettiin motoristien majapaikkaan vaihtamaan yhteystiedot ja saatiin kuvat heidän vakuutuskirjasta. Sitten leirintäalueelle Hessengiin, jossa tarkempaa analyysiä, mitä tarvii tehdä, että oltais “street legal”. Vilkkuun tarvitaan uusi polttimo ja sumuvalo on mennyttä. Haetaan siis aamulla polttimoja Essolta.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2018, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.