Varangerista Porsangeriin

26.7.2018

Heräämme Kirkenes Campingissä sateiseen aamuun, joten ei kauheesti ole kiirettä aamutoimien kanssa. Yllättävästi kuitenkin lähes normaaliin aikaan lähdettiin liikkelle, ensimmäisenä taskina siis Essolle ostamaan polttimoja.

Myymiössä pyörittiin tovi ja ihmeteltiin, että täällä Norjassa on vissiin kuten Suomessa, huoltoasemilta saa pullaa ja pitsaa, mutta ei edes lamppuja. Perkele.

Juuri kun Tapio on jo menossa ulos viereiselle Circle K -huoltoasemalle, päätti Jussi vielä koettaa onneaan ja kysyä kassalta lamppuja. Hieman oli yhteinen kieli hakusessa, mutta ruotsin ja englannin sekoituksella ilmeni, että ne ovatkin kassan takana nuuskamyyntikaapin alla.

Kyllä, Norjassa myydään nuuskaa kuten Suomessa tupakkaa: Ei saa nähdä paketteja ja myyjä antaa käteen haluamasi tuotteen. Vissiin lamput ovat yhtä haluttu ja suurikatteinen myyntiartikkeli ettei niitä kehtaa edes pitää esillä.

Lopulta siis saatiin oikeanlaiset lamput ja sekä suunta- että sumuvalo toimi, tosin sumuvalon umpio on tuhannen pil* päreinä. Eipähän italialainen ajotietokone valittele puuttuvasta lampusta.

Essolta lähtiessä suuntavaisto petti ja lähdettiin Vardön suuntaan, vaikka piti Lakselviin ajaa.

Sinänsä ei haitannut tuo harha. Löytyi hyvin erikoinen levehdyspaikka, jossa mm. WC:t. Täällä moni karavaanari kävi tyhjentämässä kemssan.

Børselvistä noin 10 km Lakselvin suuntaan löytyi aika hieno paikka yöpyä. Vieressä virtaa Čáhppiljohka. Todellinen puskaparkki. Hämmentävän hienot maisemat ja auringonlasku – ilman laskua. Se ei nimittäin vielä laske ihan alas asti kuin vasta parin päivän päästä. Mikä tuuri, että pysähdyttiin juuri tähän!

Hyvää yötä!