Terassi uusiksi

Maalatako vanha, vai uusitaanko kansilaudat? Alkoi olla aika kulunut ja tikkuja jäi jalkoihin vähän väliä, joten uusitaan.

Puretaan vanhaa pois

Purettiin sitten runkoineen kaikkineen. Tuo oli suoraan maan päälle rakennettu ja osa runkopuista oli jo mätää. Jännittää mitä talon puoleisesta osasta löytyy.

Samalla saatiin tuhottua salavan kanto kokonaan pois tieltä. Saadaan jatkossa eheä terassin kansi.

Vanhemman puoliskon purku

Vanhemmen puolen purku olikin jo työläämpää. Mm ruuvien kannat oli osa ihan rikki, joten lautoja piti repiä irti. Alta löytyi vanhoja muotoiltuja betonisia laattoja, jotka on nyt kerättynä talteen. Pieni kerros multaa ja sitten hiekkaa.

Tuohon on hyvä perustaa uusi muutamalla kierrettävällä paalulla niin syvälle kun menee. Tarinat kertovat, että tälle puolelle on naapurien louhintakivet dumpattu rakentamisen aikaan.

Uusi perustus ja runko

Nyt tehdään terassi irti maasta ja vähän järeämmästä tavarasta. Kaksi paalua vaipui käytännössä routarajan alla ihan loistavasti. Yksi meni puoleen matkaa kunnes törmäsi kiveen ja ei mennyt syvemmälle ja terassin keskelle jäävä paalu meni kaikki 30 senttiä. Sillä nyt ei ole niin väliä kun ei tää maa edes roudi.

Runko palkit paikalleen ja koolauspuita laittamaan. Ensin ulkoreunaan ja sitten vielä kahden metrin jaolla takkahuoneen seinästä lukien parit, että saadaan laudan jatkopaikat. Muuten laitetaan muut hieman limittäin kiinnittämisen helpottamiseksi.

Runko valmis ja kansilautojen koeladonta

Terassin runko valmiina ja suorassa. Samalla jää vanhat portaat piiloon.

Ennen varsinaista kansilautojen kiinnitystä suoritetaan koeladonta, että näkee vähän mistä leikataan ja miten.

Terassin lautoja koeladottuna.

Hyvä syy koeladonnalle oli tietenkin mittaukset, oikea syy oli saada saunaterassi auki sen verran, että pääsee vilvoittelemaan.

Julkaistu kategoriassa Piha, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.