Mo i Rana - via E6 - Namsos

25.7. Mo i Rana – via E6 – Namsos

Tänä aamuna etsin aikataulua yhdelle lauttayhteydelle ja selvisi samalla, että osa Fv17 reitin lautat ovat 1.7. alkaen olleet ilmaisia. Vallitseva sää muutti reitin pois rannikkotieltä ja päätimme tehdä siirtymän E6:sta pitkin Mo i Rana – Grong, josta tietä 760 Skogmohun ja takaisin Fv17 tielle ja Namsosiin yöksi. Toivotaan parempaa huomiselle.

Illalla Rokin kanssa käydessä ulkona huomasin, että leirintäalueelle kuuluu koko ajan jatkuvaa kohinaa ja pauketta alueen eteläpuolelta. Leiriin tullessa havaittiin myös pitkä alueen sivuitse kulkenut korkea rakennelma, ikäänkuin hihna joka kulki palkkien varassa pitkällä matkalla. Ilmeni, että melun lähde oli jonkinmoinen teollisuusalue, jonne kulki hiiliä läheisestä satamasta. Ilmankos tuo alue kelpaa lähinnä leirintäalueen käyttöön 🙂

Laksforsen, Trofors

Leiripaikka Namsos

Toisinaan, joskin varsin harvoin, Roki piehtaroi nurmella. Ja silloin harvoin, kun sitä tapahtuu, ei aina ehdi saamaan sitä videoksi talteen. Nytkin hieman myöhästyin.
Leirintäalueen vieressä on kätevästi lentokenttä. Ja kuinka ollakaan, Rokin kanssa iltalenkin aikaan saapui ja lähti lentokone (reittilento WF798). Ei ihan kauhean äänekkäitä nämä pienet koneet.

Tunnelit

  • Nesset, E6, 578 m
  • Nordmark, E6, 184 m
  • Finneidfjord, E6, 857 m
  • Breivikhammer, E6, 186 m
  • Pytjohåjen, E6, 110 m
  • Korgfjell, E6, 8530 m
  • Moså, E6, 253 m

Yhteensä 10,698 km tunneleita.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2022, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.