Saaremaa - Haapsalu

22.7. Saaremaa – Haapsalu

Sateisena siirtymispäivänä kävimme vielä Kaalin kraaterilla tämän kerran viimeisenä nähtävyytenä Saaremaalla. Kaalissa varattiin laiva takaisin mantereelle.

Täältä ajettinkin sitten suoraan satamaan, jossa päästiin varaamaamme laivaa aikasempaan laivaan, joka vasta lastasi autoja kyytiin. Toisella puolella ylitystä olikin edelleen huokeammalla hinnalla ollut diesel-jakelupiste. Tästä tankattiin aiemmin mennessä ja nyt taas uudelleen tullessa Saaremaalta.

Haapsalusta löysimme yöpaikaksi Pikseke Campingin, jonka isäntä sattui olemaan suomalainen. Pääsimme viimeisille paikoille, sillä varauksia oli paljon. Hyvä niin 😀

Pikseke camping

Pari päivää sitten Sõrven majakassa kiipeily tuntuu kummallakin vieläkin jaloissa, joten taidamme lepäillä illan. Seuraavana päivänä käymme tutkimassa ainakin Haapsalun rautatie- ja tietoliikennemuseon sekä piispanlinnan.

23.7. päiväkävely Haapsaluun

Sunnuntaipäivän puhteeksi kävelylle Haapsalun nähtyvyyksille.

Parin kilometrin kävelyetäisyydellä on Haapsalun rautatie- ja tietoliikennemuseo jonne pääsi Rokikin mukana sisälle. Aluella on ulkona rautatiekalustoa.

Tietoliikennemuseon puolelta löytyy paljon sellaista viestikalustoa mitä Suomessa ei näe.

Ja rautatiemuseon puoli. Täällä emäntä vähän yski kun Rokin kanssa tultiin sisään.

Museoiden jälkeen suunnattiin linnan suuntaan etsimään ruokapaikkaa. Aluksi teki mieli pizzaa ja löysimmekin viihtyisän puutarhapaikan jossa olisi varmasti ollut kiva syödä. Tarkkailtuamme asiakkaiden pizzoja ja odoteltuamme henkilökuntaa aikamme, päädyimme kuitenkin hakeutumaan toisaalle.

Viereinen ravintola Talumehe kõrts vaikutti hyvältä katetun terassin kanssa. Ja hyvä niin, sillä syödessä pääsi sadekin tulemaan. Otimme villisika-annokset, kun ei ollut koskaan tullut sellaista syötyä.

Sitten kävelyä sadekuurojen väleissä kohti leiriä köyden matkalla ostamassa vähän naposteltavaa illaksi. Täällä jo sunnuntaisin ei ole oikein mitään muuta auki kuin ruokakaupat.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2023, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.