Haapsalu - Rapla - Türi - Põltsamaa - Tartu

24.7. Haapsalu – Rapla – Türi – Põltsamaa – Tartu

Kokeiltiin aikaisempaa liikkeelle lähtöä, sillä tulossa oli pidempi ajomatka. Tapio heräsi ajoissa ruokkimaan ja ulkoiluttamaan Rokin. Aamiainen tulille jo kahdeksalta.

Raplan kylässä pysähdys kauppaan ja katseltiin maisemia ja kirkkoarkkitehtuuria. Maria Magdalenan kirkko Raplassa on toinen kahdesta kaksitornisesta kirkosta Virossa, toinen on Tallinnassa Kaarlin kirkko.

Põltsamaan kaupungissa pidettiin pieni jaloittelutauko ja käväistiin katsomassa linnaa ja sen yhteydessä olevaa Nikolauksen kirkkoa. Kuvissa hieman linnan ja kirkon historiaa.

Mukaan turistimyymälästä tarttui toki magneetti, lisäksi mustakynsilaukkahunajaa.

Leiriytyminen Tartossa Karlova Sadaman matkaparkkiin.

Täällä olikin parkissa melkeinpä pääosin suomalaisia matkailuautoja. Roki löysi rotikka-lajitoverin, 15 kk vanhan Bellan. Roki ei ollut erityisen kiinnostunut nuoresta tytöstä. Liian vilkas oli…

25.7. Karlova, Tartu

Alunperin piti kävellä keskustaan katselemaan paikkoja ja ehkä lounaalle jollekin kivalle terassille. Sään jumalat vain olivat kanssamme eri mieltä, joten ehdimme juuri kävelemään läheiseen Rimi Hyperiin, josta löytyi lounaspizzapalat ja muutakin täydennystä, kuten täytettyjä minipaprikoita ja lisää eilen löytämäämme Sakun appelsiini-suklaaporteria.

Läheisen Emajoen ylittävän sillan alla oli hieman taidetta. Alla muutama kuva:

Ja joessa elää kaikenlaista.

26.7. Päiväkävely Tartussa

Eilinen meni sadepäivää pidellessä autolla. Päätimme jäädä vielä yhdeksi yöksi tänne, että pääsisi kaupungille kävelemään paikkoja.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2023, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.