Rummu - Keila-Joa - Vanamõisa

2.8. Rummu – Keila-Joa – Vanamõisa Camping

Puolen päivän jälkeen lähdimme liikkeelle kohti viimeisiä kohteita, joita ihmetellä Vironmaassa. Lähellä on muun muassa Rummu, jossa on sekä vanha vankila että hylätty kaivos, jonka maisemissa on kuvattu kohtauksia tv-sarjaan Karppi.

Sen jälkeen suuntasimme keulan kohti Treppojan putousta. Tämä oli kyllä tähän aikaan mitättömän näköinen porrasmainen puro, harmi. Mallina ensin opastaulussa kuva siitä, mitä odotettiin. Ja sitten kuva todellisuudesta. Kuivaa on ollut.

Lopuksi kohti Keila-Joan putousta ja vesivoimalaa, jossa pitäisi olla näyttävämmän kokoinen putous, ainakin opastetaulun kuvan perusteella. Ja olihan siellä.

Tämän nähtävyyden jälkeen olikin jo aika suunnata kohti viimeistä yöpaikkaa Virossa. Tallinnan liepeillä näitä ei ole monta, itseasiassa kaksi, joista toisessa olimmekin viime yön. Se toinen näistä onkin tuttu paikka, jossa olemme olleet aiemmin vuonna 2016.

Matkalla kuitenkin kauppaan ostamassa kotiin viemiseksi hyväksi havaittuja virvokkeita. Aamulla ennen laivaa ei kerkeä. Ja viimeisenä kuvana viimeinen auringonlasku tässä maassa. Viime kerralla täällä ollessa olikin näyttävämpi iltarusko.

Iltalenkillä vieressä menevän tien varrella vuohet ihmettelivät Rokia. Taisivat kaivata paimenta?