Vanamõisa - Tallinna - Espoo

3.8. Vanamõisa – Tallinna – Espoo

Aikainen herätys aamaiselle ja sen myötä lähtö leiriltä, että ehditään varmasti Tallinnan satamaan ajoissa siellä olevien tieremonttien sekä liikkennejärjestelyjen takia.

Check-in:ssä selvisi, että joku™ oli onnistunut varaamaan autopaikan huti tilaan 2, kun olisi pitänyt olla korkeuden takia tila 3. Saimme siis peruuttaa odotusruutuun, jos tilaa vielä muodostuisi meillekin.

Puolen tunnin odotuksen jälkeen tuli meidän vuoro ja päästiin check-in:stä läpi.

Nyt laivalla ja välipalaa sekä kotiin vietävät ostettuna, istutaan aurinkokannella poutasäässä. Lämmintä kuitenkin on ja Jussi sai oluen.

Yhteenveto

Koko matkareitti kolmelta viikolta.

Aika reippaasti kolmessa viikossa tuli nähtyä Viroa ja sen nähtävyyksiä. Ensimmäinen viikonloppu meni siellä ERAÜ:n kesäleirillä, josta siirryimme melkein viikoksi Saarenmaalle. Palatessamme mantereelle oli takana 956 kilometriä lauttamatkoineen.

Saarenmaalta pariksi päiväksi Haapsaluun, josta oli ajatus siirtyä Hiidenmaalle, mutta säiden oltua mitä olivat, lähdimmekin Tartoon, jossa menikin kolme yötä. Tässä kohtaa matkaa on tehty kaksi viikkoa ja vajaa 1300 km.

Tartosta suuntasimme Narvaan ja Viron pohjoisrannikolle. Teimme keikauksen Rakvereen, josta Tallinnan laitamille osin Rokin paluun valmistelun takia ja samalla tutustumaan vielä muutamiin nähtävyksiin “lähistöllä”.

Paluu laivalla oli rauhallinen Rokin odotellessa autossa kun isännät joutuivat matkustajien puolelle norkoilemaan pariksi tunniksi. Kotiin päästyä kilometrejä oli GPS:n mukaan 2015 km ja matkamittarin mukaan 1988 km.

Aikaisempina vuosina tuli lähinnä ahmittua mahdollisimman paljon kohteita (ja kilometrejä). Tänä vuonna lähdettiin sillä ajatuksella liikkeelle, että joka päivä ei tarvitse siirtyä. Leiripaikoiksi pyrittiin löytämään sellaisia alueita, joista pääsisi kohtuullisella kävelyllä kaupunkien keskustoihin, aina tämä ei vain onnistu. Sitä toivoisi, että olisi enemmän matkaparkkeja enintään parin kilometrin etäisyydellä keskustoista ja nähtävyyksistä ja olisi koiran kanssa mukavasti käveltävissä. Toisihan ne enemmän matkaajia kuluttamaan rahojansa.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2023, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.