Struven linja ja uusia tunneleita

28.7.2018

Aamiasen nautittuamme ajettiin Hammerfestiin, joka oli aika hiljainen näin aikaisin lauantaina.

Kvalsundissa on ihan hieno silta Kvaløyan puolelle. Porotkin viihtyivät sillalla sankoin joukoin.

img_0470

Ihmettelimme ja pohdimme syytä moiseen, kunnes selvisi että sillalla oli tuohon aikaan sekä viileää että näemmä myös syötävää. Söivät omia jätöksiään, joilla silta olikin hyvin täplitetty.

Päädyimme siis Hammerfestiin, jonka eräs tunnetuin nähtävyys on Struven linjan päästä ja täällä on sille muistomerkki.

Yllättäen täälläkin oli ihan muistomerkin vieressä olevan talon varjossa useita poroja, joille Rokikin haukkui. Olisi halunnut kait vähän tutustua.

Pitäiskö tuon Struven linjan merkit käydä kaikki bongaamassa? Osa tämän maailmanperintökohteen pisteistä ovat vaan ihan erämaassa, jonne meneminen on oma hommansa. Altassa ainakin saa patikoida jonkin verran yhdeltä alueen leirintäalueelta. Tuskin on monia muukaan piste kovin helppokulkuisessa paikassa.

Alta

Hammerfestin nähtyämme palasimme hieman takaisin ja suuntasimme kohti Altaa.

On muuten Kåfjordissa muuttunut Tirpitzmuseon lähistöllä ajaminen. On tullut tunneli ja silta. Eikä siinä kaikki:

Tuosta vielä tänä vuonna kaartuu vasemmalle tunneliin tämäkin tie. Reitit muuttuu, eikä kohta löydä vanhoja tuttuja paikkoja.

Fosselv Camping

img_0487

Tämän päivän päätteeksi löysimme yöpaikaksi leirintäalueen, jossa matkailuautojen paikoilla oli myös lautarakenteiset laiturit. Näitä ei ole näkynyt täällä päin vielä missään muualla. Hieno juttu, suorastaan luksusta. Nyt syömään omatekoisia hampurilaisia ja maistelemaan juustoja ja keksejä kera valkoviinisangrian.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2018, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.