Kuivaniemi, Ii - Tornio/Haparanda - Luleå - Lauske

22.7. Kuivaniemi – Kemi – Tornio – Haparanda (Ruotsi) – Kalix – Luleå – Lauker

Tänään on pitkä siirtyminen Ruotsin puolelle, että ehditään lauantaina ylittämään raja Norjaan. Rokin ekinokokkoosin aikaraja tulee täyteen.

Kuitenkin ennen matkan aloitusta piti vielä varmistaa, että edellisen viikon radioamatöörileirin altistumisen jäljiltä ei osumaa ole sattunut kummallekaan meistä. Eipä näemmä vieläkään. Ehkäpä se meni ohi.

Matkalla löydettiin Sievin kauppa, jonka luulimme lopettaneen, sillä aiemmin se oli Meri Campingin yhteydessä. Sepä olikin muuttanut sitten viime käynnin. Nyt on Tapiolla uudet Sievit jalassa ja löytyi myös tyylikkään näköiset Sievin nahkakävelykengätkin. Ei tullut halpaa käyntiä.

Torniossa ruokakauppa ja Jussille t-paitoja. Haaparannan puolella alkoholiliikkeestä QRM Ron Quorhum rommia sekä muuta herkkua.

Ruotsin puolella hieman ennen Kalixia on näkemisen arvoinen sotilastarvinkeiden ylijäämämyymälä. Myymälässä oli kaikkea sellaista, mitä löytyy Varustelekastakin, mutta pienemmällä otannalla. Samoja Miltecin ja MFH:n semi-military tarvikkeita, rättejä ja takkeja yms jne.

Pihalla on sekalaisesti hauskoja taideteoksia, joissa oli vähän samaa henkeä kuin aiemmin vierailemassamme Crazy Land:ssa. Siellä tosin oli vielä pöljempiä ja hullumpia teoksia.

Tämän jälkeen ajo Ruotsin läpi todellakin tylsää tietä pitkin sai alkaa. Suunta kohti Norjan Fauskea, josta suuntaamme etelään. Matkalla sai varoa poroja useammassakin paikassa. Jotain jännittävää sentään.

Leiripaikaksi valikoitui uudehko Lauskeen matkaparkki Ställplats Lauker. Siisti paikka. Pesutilat tuoksuu uudelta ja todella toimivalta. Maksutapahtuma on helpohko kirjautuminen verkossa 200SEK hinnalla, johon kuuluu yöpyminen sähköllä, WC ja suihkut, retkikeittiö, kemssan tyhjennys sekä vedet.

Ställplatsin maksun vaativa kirjautuminen verkossa on hieman hämmentävä, sillä maksun jälkeen sivusto heitti vain etusivulle, eikä sanonut että onnistuiko maksu vai epäonnistuiko.. Sähköpostiin tuli kuitenkin vahvistusviesti samalla hetkellä ja meilissä oli viereisen huoltorakennuksen sähkölukkoon tarvittava pin-koodi. Samaa koodia tarvitaan myös sähköjen aktivoimiseen tolpasta.

Ihan hyvä paikka saatiin hienolla maisemalla. Kyllä tuota maisemaa jaksoi katsella iltamyöhään punkun kanssa.

Julkaistu kategoriassa Kesäloma 2022, kirjoittanut .

Tietoja oh2th

70-luvulla syntynyt nörtti, joka pitää kotiaan Espoon Kauklahdessa yhdessä Jussin kanssa. Meillä on talonvahtina Roki-koira. Töissä palvelukehityksen johtamisen asiantuntija. Kotona automaatio- ja IoT-säätäjä sekä radioamatööri ja karavaanari. Muuten terve.